Elmos stapt mee in de strijd tegen borstkanker

Stappen voor een betere gezondheid en voor het goed doel Pink Ribbon

Onze collega's legden samen meer dan 10.000 km af, goed voor 14,4 miljoen stappen

Onder het motto ‘Red je borsten met je benen’ trok de Elmos Group van 1 t.e.m. 31 mei weer zijn wandelschoenen aan voor de Roze Mars van borstkankerorganisatie Pink Ribbon. Onze collega's legden samen meer dan 10.000 km af, goed voor 14,4 miljoen stappen. Daarmee eindigt Elmos op een knappe 79ste plaats in een deelnemersveld van maar liefst 312 bedrijven.    

De Roze Mars is het jaarlijks initiatief van borstkankerorganisatie Pink Ribbon om een gezonde levensstijl en aandacht voor borstkanker te promoten. Tijdens de laatste editie in mei wandelden 31.622 deelnemers samen meer dan 135 keer de wereld rond, goed voor 5,5 miljoen kilometer en €239.295 voor Pink Ribbon!

Ook de medewerkers van Elmos trokken er weer op uit en zetten een schitterend resultaat neer.

Nathalie De Becker, Billing Manager Elmos Group

Nathalie De Becker, Billing Manager Elmos Group, eindigt met welgeteld 923.509 stappen trots op de 1ste plaats van het Elmos-klassement. "Eigenlijk was ik bijna constant aan het wandelen. Drie tot vier keer per dag een klein blokje om. En in het weekend natuurlijk veel langer en verder. Nog voor mijn werkdag begon, had ik vaak al een uur gestapt. Zalig om er daarna met een fris hoofd in te vliegen. Onderweg luisterde ik veel naar muziek, en ik heb er ook de hele Netflix-serie 'The Real Housewives of Beverly Hills' door gejaagd. Mensen dachten waarschijnlijk dat ik de dorpsgek was, want ze zagen me door weer en wind wandelen, tot bijna middernacht", lacht ze.

 

Pieter Huyghe, Elmos consultant Scrum Master, Agile coach en Functional Analist bij USG Professionals Belgium, staat met 814.699 stappen ook op het podium. "Ik vind het een prachtig initiatief dat Elmos de Roze Mars steunt. Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen en ben ook fier op mijn collega's. We hebben allemaal serieuze afstanden afgelegd op een maand tijd. Mijn kroon op het wandelwerk was toen ik samen met een vriend de volledige Belgische kust heb afgewandeld, goed voor zo'n 72 kilometer. Ik voel me nu eindelijk weer in vorm om floorball te gaan spelen."

 

Chris Janse, IT-consultant bij Elmos die bijna van zijn pensioen kan genieten, eindigt met net geen 800.000 stappen in de top 5. "Het bos en de heide van Averbode, de Demervallei, de Uitkerkse polders en het hele gebied tussen Blankenberge en De Haan hebben intussen geen geheimen meer voor me. En ook mijn weegschaal is me heel dankbaar. Mooi dat Elmos dit initiatief steunt. Kankerpreventie kan niet genoeg aandacht krijgen."

 

Chris Janse, IT-consultant bij Elmos
Elmos stapt voor het goed doel Pink Ribbon

Ook Willy Thielemans, Senior business analist & business project management consultant bij Belfius kijkt samen met zijn vrouw voldaan terug op de Roze Mars. "Door corona hebben mijn collega's en ik prachtige, onbekende uithoekjes van België ontdekt. Maar de grootste stimulans is dat we dankzij de Roze Mars met onze benen ook de gezondheid van de borsten steunen. Winnen was nooit ons doel, maar in groep deelnemen maakt het des te leuker." 

Bewegingscoach Aline Verelst van All in Workouts geeft tot slot nog een laatste tip. "Maak voor je gaat slapen nog een klein wandelingetje. Dankzij de endorfines die je lichaam dan aanmaakt, val je sneller in slaap. Zeg nu zelf, veel gezonder en goedkoper dan slaappillen, niet?"