"Ik krijg hier alle kansen en middelen om te groeien. Dat voelt goed."

Het persoonlijke groeipad. Daar draait het allemaal om bij Elmos, en meer bepaald bij ons Data & Analyse Competence Center.

Het is een waarheid als een koe: "Geluk is het enige dat verdubbelt als je het deelt". Precies daarom vindt Elmos het zo belangrijk er te zijn voor iedereen die bij ons werkt. Want gelukkige medewerkers, die gaan de extra mile voor hun klanten!

Het persoonlijke groeipad. Daar draait het allemaal om bij Elmos, en meer bepaald bij ons Data & Analyse Competence Center. Dat begeleidt al onze medewerkers in elke stap van hun carrière. "Nog voor een IT'er bij ons start, gaan we al met hem of haar rond de tafel zitten voor een Tech talk", legt Kathleen, die deel uitmaakt van het Competence Management team bij Elmos, uit. "We zoeken mensen die vooruit willen, mensen die gedreven en gepassioneerd zijn. Bij Elmos staan personen centraal, niet vacatures. Samen kijken we waar ze vandaag staan en waar ze naartoe willen. Op basis daarvan stippelen we een groeitraject uit en geven we hen alle tools die ze nodig hebben om hun professioneel doel te bereiken."

Levenslang leren

Een van die tools is een leertraject op maat. In onze Masterclasses dompelen we schoolverlaters, maar evengoed mensen die zich willen omscholen, onder in de wereld van development, data of analyse. "Vaak hebben mensen wel het potentieel, maar niet het juiste certificaat op papier. Denk aan iemand die toegepaste psychologie gestudeerd heeft, maar een passie heeft voor analyse en eigenlijk graag Project Manager zou worden. Die kunnen we perfect naar zijn doel begeleiden met een traject op maat. Bij Elmos geloven we heel erg in levenslang leren", vertelt Kathleen.

Persoonlijke aanpak

Maar onze mensen gelukkig maken en houden, gaat natuurlijk verder dan opleidingen alleen. "We lassen regelmatig evaluatiemomenten in voor onze IT-consultants, om te kijken of alles goed gaat. Niet via zoom of telefoon, maar face to face op kantoor. Het is belangrijk dat ze weten dat ze worden opgevolgd en begeleid. Ze kunnen op elk moment terugvallen op een team. Zo'n persoonlijke aanpak kost veel tijd en energie, maar daar krijg je veel voor terug."

Voldoening, bijvoorbeeld. Het gevoel dat je op de juiste plek zit, omringd door de juiste mensen en toevertrouwd met de juiste opdracht. En dat leidt dan weer tot gelukkige klanten. Want wie zich goed in zijn vel voelt, die gaat altijd een stapje verder. Vraag maar aan Kilian. Hij volgde in de zomer van 2021 onze Summerclass .NET., meteen nadat hij van de schoolbanken kwam. Intussen is hij als IT-consultant aan de slag bij ArcelorMittal als Full Stack developer.

Familiale sfeer

"Het voelt goed als iemand potentieel in je ziet en dat ook bevestigt. Elmos heeft me helemaal klaargestoomd voor mijn eerste job en me nadien de ruimte gegeven om me zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen. Op de laatste dag van de Masterclass werd ik al meteen als IT-consultant op een project van 6 maanden geplaatst. Die ervaring is heel waardevol. Het is niet altijd evident om je zo snel aan te passen aan een nieuwe omgeving, maar ik kon op elk moment terecht bij mijn Competence Manager of collega’s. Elmos is eigenlijk één grote familie, waar niet alleen gewerkt, maar ook plezier gemaakt wordt. Waar iedereen vrij is om ideeën te delen en discussies aan te gaan. Ik heb nog elke dag het gevoel dat ik niet 'moet' gaan werken, maar 'mag' gaan werken. Ik krijg hier alle kansen en middelen om te groeien. Dat voelt goed”, vertelt Kilian.

Wil jij net als Kilian je carrière laten groeien? Schrijf je dan in voor één van onze masterclasses.