Welke IT-jobs zijn er? Wij lijsten de meest gevraagde IT-jobs voor je op!

Het is niet altijd even makkelijk om je een weg te banen in het web van mogelijke IT-jobs. Wij helpen je op weg met de vier belangrijkste functies binnen IT.

1. Development Services

Binnen de Development Services onderscheiden we verschillende IT-jobs. Een Business analist of Functioneel Analist geeft aan de hand van use cases en tools de nodige analyses door aan het development team. Met deze info schrijft een Developer de code van applicaties. Developers werken met programmeertalen zoals C# (.NET), Java, Javastript (Angular, React, Node, Vue) C/CC++ en Python. Daarnaast onderscheiden we ERP-specialisten. Dit zijn IT’ers met een zeer specifieke bagage in SAP, Microsoft Dynamics Navision, Microsoft Dynamics AC of Oracle ERP. Een Tester controleert op zijn/haar beurt of de ontwikkelde software het naar behoren doet.

2. Infrastructure Services

Infrastructuur is een breed begrip en omvat verschillende functies. Zo heb je de Support of Helpdesk Engineers. Deze profielen ondersteunen IT users. Deze functies worden opgedeeld in verschillende niveaus, afhankelijk van de complexiteit en ervaring. Denk maar aan 1st, 2nd en 3rd line support. Een System Engineer configureert de technische specificaties van een nieuw systeem en verricht onderhoudswerk aan de geïnstalleerde systemen. Daarnaast heb je de Network Engineers. Zij onderhouden de netwerkinfrastructuur. Onder deze tak vallen ook hogere profielen zoals onder andere Netwerk Architecten. Security en Cyber Security-profielen staan in voor de beveiliging van websites en online systemen. Deze profielen hebben diverse benamingen, denk maar aan Security Engineers, Security Architecten, Security Managers en CISO’s (Chief Information Security Officer)

3. Data & IT strategy

De categorie Data & IT strategy kunnen we onderverdelen in verschillende domeinen. Bij BI of Business Intelligence maken we een onderscheid tussen back-end en front-end. Aan de technische zijde bevindt zich de ETL-developer en Data Engineer die gebruik maakt van ETL-tools zoals Oracle,...). Op functioneel niveau wordt gebruik gemaakt van BI en visualisatietools zoals Qlik Sense, Tableau, Power BI en noem maar op. Onder BI vallen Managers, Analisten, Developers, Project Managers, consultants..

Ook AI of artificiële intelligentie valt onder deze noemer met functies als AI engineers, scientists,... Zij werken met data waarop beslissingen worden genomen op basis van statische modellen en algoritmes. Tot slot zijn er de Data Analisten, Data Governance Specialisten, Data Analytics Consultants. Zij beheren en beveiligen alles wat met data te maken heeft.

4. Management Services

Onder de categorie management vallen verschillende functies zoals Project Managers, Scrum Masters, Agile Coaches, Program Managers,... Deze functies bevinden zich meestal in een hogere hiërarchie, omdat er een zekere expertise verwacht wordt. Managers op dit niveau hebben een hele brede kennis binnen IT en de architectuur ervan. Zij houden zich bezig met de planning, scope en budgetten. Daarnaast ontfermen zij zich over het people management- en coaching gedeelte binnen een team.

Aan de slag gaan binnen de IT sector

Spreekt een job uit een van onze categorieën jou aan? Wij hebben tal van openstaande vacatures, zowel freelance als permanente plaatsingen. Vind hier de job die bij jou past.