Kunnen we je helpen?

An helpt je graag verder op 0474 87 23 86 of via an [dot] liekens [at] elmos [dot] be.

An Liekens Recruiter bij IT-consultancybedrijf Elmos

Business Analist

Solliciteer voor deze job

Vacature: 7562

Functieomschrijving

Bij onze klant start binnenkort een traject ter vervanging van een extern aangekochte software door een intern uitgewerkte oplossing, dit binnen het kader van hun Industry 4.0 initiatief.

De huidige externe tool geeft hen te weinig controle en de onderliggende technologie is te verouderd. Doel is om de bestaande functionaliteiten grotendeels te herimplementeren (mits voor de hand liggende processverbeteringen uiteraard) als ook nieuwe functionaliteiten toe te voegen.

Deze Business Analist rol betreft de eerste vacature binnen een volledig nieuw op te richten IT team. Dit team valt echter binnen het R&D departement en niet de IT afdeling zelf.

De eerste fase van dit project zal minstens 2 jaar in beslag nemen, al is er al duidelijk zicht op een langere tijdlijn. Doel is om tegen eind 2023 een working skeleton opgezet te hebben.

De staffing van de development leden binnen het team zal gebeuren in september 2022, de BA wordt nu al opgestart zodat deze een voorsprong kan nemen in het uitzoeken/beschrijven van de te implementeren functionaliteiten.

De tool zal instaan voor onder andere volgende taken:

- Centrale databank opzetten voor CPQ proces (Configure Price Quote)

- Bereken/teken software

- AI logica voor het bepalen van technische details voor uitvoeringen (sterktes bracing e.d.)

- zeer visuele tool (o.a. 3D modellen visualiseren, het renderen zelf zal in externe CAD tools zitten waarschijnlijk)

- offertes maken

- technische tekeningen

- ...

Het betreft een greenfield project met lange looptijd binnen een R&D departement waar team participatie vooropstaat (zowel bij de technische oplossing als bij de inrichting van het team zelf).

Solliciteer voor deze job
Gerelateerde jobs