IT consultant bij Elmos Niek Janssen werkt als Project Manager voor Fluvius

Niek Janssen werkt als Project Manager voor Fluvius

Niek is gebeten door IT. Hij vertelt waarom hij graag voor Elmos werkt.

 

Niek Janssen ging in 2017 via Elmos als test analist aan de slag bij KBC. Ondertussen groeide hij door tot Project Manager bij Fluvius.

Niek is gebeten door IT. Toch koos hij niet meteen voor een job in onze sector. Met zijn bachelordiploma Lichamelijke Opvoeding en Talen op zak, ging hij in 2015 in het Verenigd Koninkrijk aan de slag als hoofd van het departement Engels in een secundaire school. Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, combineerde hij die functie met studies computerwetenschappen, waarna hij departementshoofd Computer Science werd. Toen de lokroep van familie en vrienden hem weer naar België bracht in 2017, besliste hij definitief de stap te zetten naar de IT-wereld.

Betaalde opleidingen

Via Elmos volgde hij betaalde dagopleidingen. Niek: “Dat was intens, maar heel interessant. In 2017 kon ik meteen aan de slag als applicatiebeheerder en software test engineer op de Research & Development-afdeling van KBC. Een leuke, uitdagende job waarin ik mijn nieuwsgierigheid helemaal kwijt kon. Vijf jaar later ga ik nog elke ochtend met plezier werken. Ondertussen als Project Manager voor Fluvius, Belgische netbeheerder van elektriciteit en aardgas."

Elke dag is anders

Hoe het leven van een IT-consultant eruitziet volgens Niek? “Als consultant kan je snel een berg ervaring opdoen. Je oefent verschillende functies uit in bedrijven en leert continu bij. Dat houdt de job heel boeiend. Elke dag is anders. Is de klik er niet met een project dan kan je vragen om een ander project toegewezen te krijgen. Al heb ik dat laatste zelf nog niet meegemaakt, Elmos weet me altijd aan de juiste projecten te koppelen.”

Familiegevoel

“Elmos is een IT consultancybedrijf dat begaan is met zijn werknemers. Ze geven iedereen een kans, ook als je uit een totaal andere branche komt, zoals ik. Er heerst een familiegevoel onder collega’s. We lachen veel, maar hebben ook serieuze gesprekken. Ik kan hier echt mezelf zijn. Bovendien kom ik met een brede waaier aan klanten in contact. Dat schept heel wat opportuniteiten”, aldus Niek.

Ik koos voor Elmos omdat ze begaan zijn met hun werknemers. Ze geven iedereen een kans, ook als je uit een totaal andere branche komt, zoals ik

Niek Janssen
Project Manager bij Fluvius