Olivier Wattel is data-analist bij Engie via IT-consultanybedrijf Elmos

Olivier Wattel is data-analist bij Engie

Het grote voordeel van IT-consultancy is dat je geregeld kan veranderen van opdracht, zonder te moeten veranderen van werkgever.”

Olivier Wattel heeft altijd al een heel breed interesseveld gehad. Maar vraag hem om zichzelf in een notendop te omschrijven en het antwoord is onomwonden: “Een data- en taalliefhebber die zoveel mogelijk probeert te leren.” Dat levenslange leerproces bracht hem in 2013 zelfs tot in Congo, voor een stage in het kader van zijn bacheloropleiding Toegepaste Informatica. Toen hij na zes maanden solliciteren maar moeilijk aan de slag geraakte, besliste hij een tweede bachelor te beginnen, Office Management deze keer.

Met twee diploma’s op zak begon hij aan zijn carrière als secretariaatsmedewerker bij de Nationale Bank… én aan een Master Handelswetenschappen. Die combinatie was echter te veeleisend, daarom ging Olivier voor zijn passie en startte hij een postgraduaat IT-Management. Sinds 2019 is hij als IT-consultant voor Elmos aan het werk, eerst bij Arcelor en nu bij Engie.

Gevarieerd werk

Zijn huidige job als data-analist is heel gevarieerd. Geen enkele dag ziet er hetzelfde uit. “Het grote voordeel van IT-consultancy is dat je geregeld kan veranderen van opdracht, zonder te moeten veranderen van werkgever. Je behoudt dus ook je anciënniteit. En je krijgt ruimte om te groeien, als je toont dat je daar klaar voor bent. Zo ben ik intussen lid van de user cell binnen ons team die rechten toekent aan gebruikers en owners van de module die de gebruikskost van het systeem berekent.”

Levenslang leren

En zijn passie voor levenslang leren, die krijgt bij Elmos ook alle vrijheid, bevestigt Olivier. “Ik ben op nog geen twee jaar tijd enorm gegroeid. Het lukt me nu bijvoorbeeld veel beter om mijn boodschap te structureren. Voor ik bij Elmos aan de slag ging, kreeg ik geregeld te horen dat mijn uitleg te technisch was en dat niet iedereen me altijd goed kon volgen. Binnenkort start ik een cursus PowerShell, een tool voor systeembeheerders om processen te automatiseren. En er staat ook nog een opleiding SQL op het programma van zodra dat weer kan, een relationele databasetaal”.

Er wordt geluisterd

“Elmos is een goede werkgever. Als er iets is, zijn ze altijd bereikbaar. En er wordt ook echt geluisterd naar wat je zegt”, besluit Olivier.

“Elmos is een goede werkgever. Ik kan hen altijd bellen als er iets is. En ze luisteren naar wat ik te zeggen heb. Zowat alles is bespreekbaar.”

Olivier Wattel
Data-analist bij Engie