Young Potentials Program

Heel wat recent afgestudeerde bachelors en masters in de ICT staan te trappelen om bij Elmos aan de slag te gaan. Het aantrekkelijk loonpakket mét firmawagen speelt zeker een rol, maar het ultieme geheim is het ‘Young Potentials Program’. Deze intensieve opleiding stoomt jong talent klaar als .NET Certified Developer. Na een individueel leerparcours en een inspirerende stage bij een echte klant ben je klaar voor het ‘echte’ werk.

Het programma begint met een pittig individueel leerparcours. In de eerste maanden leren de Young Potentials de werkwijze van ons bedrijf kennen, want een informaticus zonder werkverleden heeft minstens 4 maanden nodig om onze methode op te pikken. Tegelijk worden ze ondergedompeld in de wereld van het .NET programmeren, zowel op basisniveau als op een geavanceerd level.

Nadien wordt er aan softskills gewerkt. Steeds vaker moeten werknemers hun bedrijf, een product of een project voorstellen, vaak ook in het Engels. In deze opleiding wordt geleerd hoe plankenkoorts kan vermeden worden. Presentatievaardigheden, een assertiviteitstraining en specifieke consultancy skills staan ook op het curriculum.

Daarna begint het échte werk: een stage van 2 maanden bij een echte klant. Zo zetten onze juniors de theorie om in de praktijk en kunnen ze het bedrijf van dichtbij beleven. Tijdens de hele stageperiode worden de Young Potentials nauwgezet opgevolgd door een Elmos-coach. Er is uiteraard voldoende ruimte om tijdens de opleiding het felbegeerde .NET certificaat te behalen.