Elmos en PeopleWare richten ITejo op

Hoe wij de krapte op de Belgische arbeidsmarkt aanpakken lees je onderaan.

 

2 minuten read
07.01.2021
Elmos en PeopleWare richten ITejo op

Ken jij ons nieuw bedrijf ITejo al dat we samen met onze zusteronderneming PeopleWare hebben opgericht in Lissabon? Via dit bedrijf stellen we Portugese IT’ers te werk in ons land om de steeds nijpendere krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken.

 

We kozen voor Lissabon omdat het één van de belangrijkste steden in West-Europa wordt voor IT, je hebt er gemakkelijke toegang tot hooggekwalificeerde professionals en Lissabon loopt voorop in software-innovatie. De stad heeft bovendien een grote aantrekkingskracht voor IT-talent en veel start-ups vestigen er zich.

 

“Naast de beschikbaarheid van talent en de kennis en ervaring die in Lissabon huist, is deze stad dichtbij. De consultants kunnen dus gemakkelijk naar België afzakken als dat nodig is. Er zijn minder cultuurverschillen dan pakweg in Oost-Europa en bovendien spreken Portugese IT’ers perfect Engels. Portugal rankt met zijn zevende plaats zelfs boven België (plaats 9) in de English Proficiency Index*, een rangschikking van landen en regio’s op basis van Engelse vaardigheden”, vertelt Liesbeth Debruyn van de Elmos Groep.

 

Remote ontwikkelingstraject

De Portugese medewerkers hebben op hun beurt toegang tot de ontwikkelingsprogramma’s van Elmos en PeopleWare. Liesbeth: "We stellen, net zoals we dat voor onze eigen IT-consultants doen, een ontwikkelingsplan voorop voor onze medewerkers uit Portugal. Dat verloopt remote. Zo gebeurt het trouwens ook tijdens de lockdownmaanden hier in België. We kennen ondertussen het klappen van de zweep”.

 

De eerste Portugese IT’ers zijn ondertussen in dienst. In 2021 willen we minstens 10 mensen aan boord hebben. Onze Portugese medewerkers werken vanuit onze kantoren in Lissabon. Daarnaast zullen ze regelmatig afzakken naar België of zelfs tijdelijk naar België verhuizen. “De Covid-19 pandemie heeft aangetoond dat remote werken perfect kan. Of er nu remote gewerkt wordt van thuis uit in België of vanuit Portugal maakt echt geen verschil meer. We hebben ondertussen de nodige kennis en ervaring om structureel vanop afstand teams te leiden zonder dat de teamefficiëntie hieronder lijdt. Onze klanten, en die van de Elmos Groep, zullen geen verschil merken”, aldus Liesbeth.

 

Brug tussen mensen en technologie

ITejo vormt de samenstelling tussen IT en Tejo, de rivier Taag die door Lissabon loopt, en maakt zo de brug tussen mensen en technologie. ITejo vormt het verlengstuk van onze reguliere IT-activiteiten en zal vanuit Lissabon ondersteuning geven aan de projecten en teams van Elmos en PeopleWare in België. Ons kantoor in Lissabon staat onder leiding van Belgisch management.

*https://www.ef.be/nl/epi/

 

Meer nieuws

Alle nieuws