Analyse & Projectmanagement met focus

Met een uitvoerige analyse en een realistisch plan van aanpak onder de arm laten onze business analisten, functioneel analisten, testers en project managers niets aan het toeval over. De consultants van Elmos springen tijdelijk bij om uiteenlopende IT-projecten te bestuderen, te begeleiden en indien nodig te testen. Definiëren van user stories over het traceren van de functionele noden tot het in kaart brengen van processen en het beheren van de planning en het budget.

Onze IT-consultants analyse & PM zijn niet aan hun proefstuk toe. Dankzij een indrukwekkende praktijkervaring onderscheiden ze vlot hoofd- van bijzaak, werken ze hoofdzakelijk agile en focussen ze op het telkens on time en on budget opleveren van de projecten. Elmos analyseert en coördineert development- en dataprojecten met focus!

Analyse en projectmanagement

Waarin kunnen we ondersteunen?

Business Analyse

Elmos begrijpt het cruciale belang van een allesomvattende business analyse om de prestaties van je bedrijf te maximaliseren. Met een helikopterview benaderen onze ervaren business analisten het grotere geheel, brengen ze je zakelijke behoeften en doelstellingen in kaart, identificeren ze potentiële uitdagingen en stellen ze strategische oplossingen voor. Door een breed perspectief te hanteren, garanderen we dat de voorgestelde oplossingen niet alleen gericht zijn op onmiddellijke behoeften, maar ook op langetermijndoelen, waardoor de efficiëntie en winstgevendheid worden verhoogd.

 

Functionele Analyse

Onze aanpak van functionele analyse is wendbaar en adaptief, waarbij we de Agile-methodologie toepassen om responsief te blijven in een dynamische bedrijfsomgeving. Door nauw samen te werken met je team, krijgen we een diepgaand inzicht in je bedrijfsprocessen. We identificeren en brengen in kaart welke aanpassingen noodzakelijk zijn, en welke nieuwe functionaliteiten toegevoegd kunnen worden aan je systemen en applicaties. Onze Agile-manier van werken stelt ons in staat om iteratief en incrementeel te werken, waardoor we flexibel kunnen inspelen op veranderingen en een maximale waarde kunnen leveren die nauw aansluit bij de behoeften van je organisatie.

 

Proces Analyse

Elmos beschikt over de expertise om je bedrijfsprocessen grondig te analyseren en te optimaliseren. Wij kunnen helpen bij het in kaart brengen van huidige processen, het identificeren van knelpunten en verspilling, en het voorstellen van verbeteringen om de efficiëntie en productiviteit te verhogen.

 

Technische Analyse

Ons team van technische analisten kan een diepgaande analyse van je technische systemen uitvoeren om problemen, risico's en kansen voor verbetering te identificeren. Of je nu een bestaand systeem wilt optimaliseren of een nieuwe technologie wilt implementeren, Elmos kan je begeleiden bij elke stap van het proces.

 

Project Management

Elmos biedt ervaren projectmanagement diensten om te zorgen voor een efficiënte en effectieve uitvoering van je projecten. Wij zorgen voor een gedetailleerde planning, risicobeheer, kwaliteitscontrole en continue communicatie om ervoor te zorgen dat je projecten op tijd, binnen budget en volgens de specificaties worden opgeleverd.

 

Van strategie tot succesvolle implementatie

We staan we klaar om organisaties te ondersteunen bij het gehele traject, van het analyseren van de zakelijke behoeften en het implementeren van de juiste oplossing tot het opleiden van intern personeel.

Ben je klaar om jouw analyse-uitdagingen aan te pakken en je organisatie naar een hoger niveau te tillen? Neem dan contact met ons op om een strategische intake te plannen.

Wij staan voor je klaar om je te helpen met het realiseren van jouw analyse-ambities.

 

Vraag een strategiesessie aan

Onze realisaties

Planning van zaken in de bouw - HRB

Digitale Planningstool

Voor HRB, een zich bouwbedrijf gespecialiseerd in de bouw van massief houten woningen, hebben we een digitale planningstool ontworpen en geïmplementeerd. 

Waar de oorspronkelijke aanbieder voor het project een intensieve analysefase voorstelde, die zowel organisatorisch als budgettair afschrikwekkend leek voor HRB, bood Elmos een pragmatische oplossing aan. 

Ontdek het volledige project

Asset Management Tool

VMA, actief in de sector van elektrische installaties, vroeg ons om een asset management applicatie op te zetten die in staat was om meerdere duizenden componenten op een overzichtelijke manier te administreren.

Langs Elmos zijde werd er een (proxy) product owner aangewezen om het team van analisten op een efficiënte manier te voorzien van feedback.

Ontdek het volledige project
Distributie Centrum - VMA

Wil je weten of wij jou kunnen helpen? Neem contact op!

Marijke Wouters Sales Manager Elmos
Marijke Wouters
Sales Manager
marijke.wouters @ elmos.be
+32 494 34 35 09
Jolien Declerck - Competence Manager ATAP
Jolien Declerck
Competence Manager Analyse
jolien.declerck @ elmos.be
+32 474 70 93 97