Elmos steunt Pink Ribbon

In de maand oktober zetten onze medewerkers gemiddeld 228375 stappen per persoon in de strijd tegen borstkanker. Zo helpen we Pink Ribbon geld in te zamelen en steken we borstkankerpatiënten een hart onder de riem. 

3 minuten read
02.11.2020
Elmos steunt Pink Ribbon in strijd tegen borstkanker

In 2019 sponsorde Elmos Stop Darmkanker, dit jaar is het de beurt aan borstkankerorganisatie Pink Ribbon. Zeker tijdens de coronapandemie kunnen (ex)-kankerpatiënten extra steun gebruiken. Het virus bezorgt hen heel wat zorgen en onzekerheid. Daarom willen we nog meer dan anders aandacht vragen voor deze groep. Door onze deelname aan De Roze Mars van Pink Ribbon steken we borstkankerpatiënten - en bij uitbreiding alle kankerpatiënten - een hart onder de riem. 

Elmos stapt mee in de strijd tegen borstkanker

Zoveel mogelijk stappen zetten

In de maand oktober zetten onze medewerkers gemiddeld 228375 stappen per persoon in de strijd tegen borstkanker. Onze collega’s daagden elkaar uit om elke dag zoveel mogelijk stappen te zetten. 1 op 3 kankers kan je immers voorkomen door een gezonde levensstijl. Bovendien blijkt uit een recent onderzoek van Idewe, een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, dat zeven op de tien Belgische werknemers te weinig beweegt. Een extra motivatie dus.

 

Fysieke en mentale voordelen

Aline Verelst, bewegingscoach en personal trainer: “Het bekendste voordeel van bewegen en wandelen is dat het de kans op hart- en vaatziekten verkleint. Wandelen kan aan een lage intensiteit beoefend worden en geeft weinig belasting. Bovendien blijft de hartslag vaak lager dan tijdens het lopen en ga je zo sneller je vetmetabolisme aanspreken en vetten verbranden. Minder meetbaar maar zeker belangrijk is de mentale en sociale meerwaarde: je gaat je namelijk sneller beter in je vel voelen. En dat is in tijden van corona heel erg belangrijk.”

 

Gezonde werknemers 

In totaal hebben 9074 deelnemers, waaronder onze medewerkers, 31 keer de wereld rond gestapt voor het goede doel. Eén rondje rond de wereld telt ruim 40.000 km. Chris Janse, IT-consultant bij Elmos: "Ik vind het een heel leuk initiatief. We werken enerzijds aan onze eigen gezondheid en anderzijds steunen we als bedrijf het goede doel. Voor elke wandelaar van Elmos doneert ons bedrijf €5 aan Pink Ribbon. Én, binnen de Elmos Group liep er ook een wedstrijd. De teams daagden elkaar uit om zoveel mogelijk stappen te zetten. Elk lid van het winnende team kreeg een leuk cadeau." Het ingezamelde geld zal Pink Ribbon onder meer gebruiken voor een project van de Stichting Kankerregister dat opkomt voor een gelijke en betere behandeling van alle borstkankerpatiënten.

 

Chris Janse IT Consultant bij Elmos

Partner van Pink Ribbon

Naast onze deelname aan De Roze Mars is Elmos ook een van de partners van Pink Ribbon. Zo helpen we Pink Ribbon haar sensibiliseringscampagnes en onderzoeksprojecten te financieren. 

 

De Roze Mars is een initiatief van borstkankerorganisatie Pink Ribbon vzw en P&V verzekeringen. Het Liers techbedrijf PeopleWare, een zusteronderneming van Elmos, ontwikkelde het interactief platform voor De Roze Mars.   

Meer nieuws

Alle nieuws