Simon, Arne en Lucas lopen IT-stage bij Elmos

Simon, Arne en Lucas studeren alledrie Toegepaste Informatica aan de Hogeschool Gent met afstudeerrichting software development. Ze lopen enkele maanden IT-stage bij Elmos.

 

3 minuten read
25.02.2021
Simon, Arne en Lucas lopen IT-stage bij Elmos

De drie musketiers: Simon Bettens, Arne Caluwé en Lucas Van der Haegen. Alle drie studeren ze Toegepaste Informatica aan de Hogeschool Gent (HOGENT) met afstudeerrichting software development. Ze lopen enkele maanden IT-stage bij Elmos en ontwikkelen mee de full stack applicatie die we zullen inzetten als evaluatieprogramma voor onze IT-consultants. 

 

Wat vinden jullie van het project waaraan jullie meewerken?

“We mogen mee de tool ontwikkelen die Elmos zal inzetten om IT-consultants te evalueren. We bouwen de applicatie mee van scratch. Het is een superinteressant project dat helemaal in lijn ligt met onze opleiding. We gebruiken Angular, een open source webapplicatieframework, voor front-end ontwikkelingen van de applicatie en C#, een programmeertaal ontwikkeld door Microsoft, voor de back-end”, vertelt Lucas.

Arne: “Bovendien mochten we vooraf ook de analyse uitvoeren vooraleer we de vertaalslag maken om de tool in code om te zetten. Daarin werden we bijgestaan door enkele ervaren analisten van Elmos.” 

“Het zijn allemaal vakken die we op school krijgen, maar daar staan ze los van elkaar. Het is heel leerrijk om die vakken, analyse en programmeren, nu te combineren en echt een tool te ontwikkelen die wordt ingezet in een business-omgeving. Bovendien kregen we om te starten alvast een hele dag opleiding van Kevin, de Competence Coach van Elmos. Het is heel interessant om zijn manier van programmeren te leren kennen”, voegt Simon toe. 

“We kunnen bepaalde manieren van werken overnemen van Kevin en andere behouden zoals ze ons zijn aangeleerd op HOGENT”, sluit Lucas aan.

Wat vinden jullie van jullie stagebegeleider Kevin?

Lucas: “Kevin is heel enthousiast en dat enthousiasme draagt hij over. Hij is ook begripvol. En er is niet veel stress.”

“Kevin weet waarmee hij bezig is en kan ons heel veel bijleren. Het is alsof we hem al jaren kennen, we voelen ons enorm welkom”, aldus Arne.

 

En tot slot vroegen we hoe onze stagiaires zich in hun vrije tijd bezighouden:

Arne is schermtrainer, een niet zo heel gekende, maar heel intensieve vechtsport. Daarnaast is hij triatleet, een hobby die hem vele malen per week aan het trainen zet. 

Simon wordt gelukkig als hij met zijn hond kan gaan wandelen en van voetballen en uitgaan als het kan. Daarnaast speelt hij videogames of ontleedt hij zijn computer

Lucas is een recreatief fietser en is graag creatief bezig, zoals met het maken van digitale animaties of tekeningen. Verder maakt hij heel wat tijd vrij voor netwerkgerelateerde zaken zoals studentenvertegenwoordiging, richtte hij mee de TI discord server van HOGENT op, een tool waar studenten informatie vinden, feedback kunnen geven, samenvattingen kunnen delen, games kunnen spelen en meer. En last but not least stampt Lucas mee de e-sport community voor HOGENT uit de grond om netwerking onder studenten te stimuleren via online sportwedstrijden. 

 

Ben jij ook op zoek naar een leerrijke IT-stage? Laat het ons weten!

Mail Sylvester

Meer nieuws

Alle nieuws