Wij tippen 7 techblogs om je kennis up to date te houden

Hoe blijf jij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends in de techwereld? Met deze 7 techblogs helpen we je al een heel eind op weg!

3 minuten read
Bjorn Vanden Broeck
31.03.2022
Blog

1. Wired

Wired heeft het hoofdzakelijk over technologie en de manier waarop technologie cultuur, economie en politiek beïnvloedt. Naast technologische onderwerpen kan je er ook terecht voor entertainment, wetenschap en social media. Deze unieke blog beantwoordt daarnaast al je vragen over gadgets en security. Wired staat bekend als een van de beste techblogs voor professionals in elk vakgebied.

wired

2. TechCrunch

TechCrunch is een nieuwswebsite voor alles wat met technologie en start-ups te maken heeft.

Dompel jezelf onder in technologienieuws, opinies en analyses van technologiebedrijven van over de hele wereld. Van beursgenoteerde bedrijven over opkomende start-ups, financieringsrondes voor durfkapitaal tot weetjes over nieuwe gadgets en zakelijke apps. TechCrunch is een vat vol informatie voor alle techliefhebbers.

TechCrunch

3. Tweakers

Tweakers is een Nederlandstalige website van DPG Media met nieuws en informatie over hardware, software, games en internet. De site is met meer dan 3,5 miljoen unieke bezoekers per maand de grootste elektronica- en technologiewebsite van Nederland en België. De website werd in 1998 opgericht door de Nederlander Femme Taken.

Tweakers

4. ZDnet

Nog een wereldspeler op het gebied van IT-nieuws. ZDnet werd in 1991 opgericht door Ziff Davis. De site brengt elke dag een verse lading nieuws, reviews en analyses. De nieuwssite dekt een hele reeks aan onderwerpen, van cloudcomputing en cyberbeveiliging tot de nieuwste laptops en smartphones en de populairste programmeertalen.

ZDNet

5. Mashable

Mashable is een wereldbekend Amerikaans tech- en lifestylemerk. Het is dé bron als het gaat om entertainment, cultuur, tech, wetenschap en gaming. Het is een van de meest invloedrijke techblogs van vandaag. De website werd in 2005 opgericht door de Schots-Amerikaanse ondernemer. Het heeft kantoren over de hele wereld. Mashable Benelux is gevestigd in Nederland.

Mashable

6. CNET

Als je de laatste trends in consumententechnologie op de voet wil volgen houd dan zeker CNET in de gaten. CNET is een Amerikaanse mediawebsite die recensies, nieuws, blogs, podcasts en video's over technologie en consumentenelektronica publiceert. CNET staat bekend om zijn onbevooroordeelde reviews. Als je overweegt om een nieuw gadget te kopen is CNET dus een goede bron met eerlijke reviews en correcte prijzen. Een blog waar je zeker eens een kijkje moet nemen!

CNET

7. The Verge

Op The Verge vind je een brede waaier aan nieuwtjes, gidsen, reviews van producten en podcasts, geschreven vanuit een persoonlijk perspectief. The Verge is meer dan een techblog, het is wellicht de website met de meeste kennis over hedendaagse trends en producten. Deze legendarische techblog lijkt wel over letterlijk elk nieuw technologisch snufje te beschikken, vaak zelfs voor een product op de markt gebracht of afgewerkt is.

The Verge

Blijf op de hoogte!

Technologie verandert voortdurend en in een snel tempo. Het is dan ook een behoorlijke uitdaging om de laatste nieuwe informatie te vinden. Een goede techblog met de juiste soort kwaliteitsvolle content kan je heel wat tijd besparen om up-to-date te blijven.

Aangezien er elke dag een heleboel nieuwe techblogs bijkomen, is een lijstje van de 7 beste onlinemagazines, zoals dit, geen overbodige luxe. Het is het zeker waard om eens een kijkje te nemen op deze blogs en zo jezelf te informeren over de laatste tips en trends, zodat je steeds mee bent in de snel evoluerende technologische wereld.

Meer nieuws

Alle nieuws