Spill The Bits #4: Hoe efficiënt kan AI ons werk maken?

We verwelkomen we Bert Van Wassenhove, CEO van Solvice, marketeer en auteur van bekende marketingboeken. Bert neemt ons mee door de trends en toekomst van AI en machine learning, en hoe deze technologieën onze manier van werken zullen veranderen.

Expertise
Data
2 minuten read
Laura Gerard
25.06.2024
Podcast

AI-tools maken jobs en processen efficiënter

Bert deelt hoe zijn bedrijf Solvice AI en machine learning toepast om planningssoftware te verbeteren en complexe logistieke problemen op te lossen. Deze technologieën zorgen voor geoptimaliseerde planningen, waardoor zowel tijd wordt bespaard als de nauwkeurigheid en effectiviteit worden verhoogd.

De cruciale rol van data in AI

Bert benadrukt dat data essentieel is voor het optimaal benutten van AI. Zonder kwalitatief hoogwaardige data kunnen AI-algoritmes hun potentieel niet bereiken. Bedrijven moeten hun data-infrastructuur optimaliseren om AI en machine learning effectief te integreren in hun dagelijkse processen.

Verandert de rol van developer in de toekomst?

Bert voorspelt dat de rol van developers zal veranderen door AI. Developers zullen zich meer richten op het oplossen van complexe businessvragen in plaats van alleen te coderen. Deze verschuiving naar strategisch en probleemoplossend denken vereist nieuwe vaardigheden.

De toekomst van AI en Machine Learning

Hoe ziet de toekomst van AI eruit? Bert deelt zijn visie op de langetermijnimpact van AI en machine learning op verschillende industrieën. Hij bespreekt de kansen en uitdagingen van deze technologieën en hoe bedrijven zich kunnen voorbereiden op een snel veranderende omgeving.

Wil je op de hoogte blijven van onze podcast afleveringen? Abonneer je op ons YouTube-kanaal!