ElmosEspresso #3 - Maakt een gezonde levensstijl je écht gelukkiger in je job?

Is er een link tussen onze leefstijl en werkgeluk? Samen met Luc Kleynjans, ervaren apotheker en mede-oprichter van Yoboo, formuleren we een antwoord op deze vraag.

Expertise
HR
2 minuten read
Laura Gerard
24.06.2024
Podcast

De cruciale rol van slaap

Luc benadrukt hoe cruciaal slaap is voor zowel geheugen als algehele productiviteit. Hij legt uit dat een gebrek aan kwalitatieve slaap niet alleen onze cognitieve functies verzwakt, maar ook onze emotionele veerkracht en dagelijkse prestaties beïnvloedt. Door technologie te gebruiken om slaappatronen te monitoren, kunnen we onze slaap optimaliseren en zo onze werkprestaties verbeteren.

Voeding en beweging als energiebron

Onze voedingskeuzes en fysieke activiteit zijn direct gelinkt aan hoe we ons voelen en functioneren op het werk. Luc adviseert het integreren van voedzame maaltijden en regelmatige beweging in ons dagelijks leven om niet alleen onze gezondheid te verbeteren, maar ook ons mentaal welbevinden en energieniveau tijdens de werkuren te optimaliseren.

Het belang van 'Will Being'

Luc introduceert 'will being', een aanpak die stelt dat ware leefstijlveranderingen voortkomen uit persoonlijke motivatie en plezier. Door activiteiten te kiezen die we leuk vinden en die resoneren met onze persoonlijke waarden, kunnen we duurzame gewoontes ontwikkelen die ons diepgaand en blijvend beïnvloeden.

De Espresso Take-away

Tot slot legt Luc de link tussen persoonlijke leefstijlkeuzes en professioneel geluk. Hij benadrukt dat een gezonde leefstijl ons niet alleen fitter maakt, maar ook gelukkiger en productiever op het werk.

if(window.strchfSettings === undefined) window.strchfSettings = {};window.strchfSettings.stats = {url: "https://elmos-group.storychief.io/nl/elmosespresso-3-maakt-een-gezonde-levensstijl-je-echt-gelukkiger-in-je-job?id=1785863527&type=1",title: "ElmosEspresso #3 - Maakt een gezonde levensstijl je écht gelukkiger in je job?",siteId: "4542",id: "bf5a2b35-435b-4400-a51f-5a0e06834a63"};(function(d, s, id) {var js, sjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) {window.strchf.update(); return;}js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = "https://d37oebn0w9ir6a.cloudfront.net/scripts/v0/strchf.js";js.async = true;sjs.parentNode.insertBefore(js, sjs);}(document, 'script', 'storychief-jssdk'))