Pieter maakt carrièreswitch van leraar L.O naar .NET Developer

“Elke grote reis begint met een dappere stap.” Deze dappere stap nam Pieter Ophalvens toen hij besloot een carrièreswitch te maken en zich te specialiseren in development. Pieter heeft in korte tijd enorme vooruitgang geboekt. Zijn verhaal illustreert hoe iemand kan groeien met de juiste begeleiding en kansen. Dankzij zijn passie voor technologie en leergierigheid, heeft Pieter inmiddels een mooie carrière in IT-consultancy opgebouwd.

Expertise
Project
4 minuten read
Laura Gerard
02.07.2024
Testimonial

Pieter begint zijn carrière als leraar lichamelijke opvoeding, maar een passie voor technologie leidt hem naar een nieuwe richting: IT. Het maken van deze carrièreswitch zonder een traditionele IT-achtergrond getuigt van moed en vastberadenheid. Of het onmogelijk is? Zeker niet. Pieter kiest voor een praktische opleiding in Software Development en doet meteen relevante ervaring op tijdens stages. Pluspunt: zijn stages versterken het gevoel dat hij de juiste keuze heeft gemaakt.

Een kickstart met de masterclass van Elmos

Elke zomer organiseren we verschillende masterclasses binnen data, development en analyse. In de zomer van 2021 neemt Pieter deel aan de Masterclass .NET. “Deze Masterclass was voor mij een game-changer.”, zegt Pieter.”Het biedt me niet alleen de basisvaardigheden in .NET, maar ook praktische ervaring in full-stack development. De directe toepassing in het werkveld, met tools zoals Angular en .NET, maakt het extra waardevol.”

Wij zijn ervan overtuigd dat praktijkgericht leren IT-professioals helpt groeien en het zelfvertrouwen geeft dat ze als beginnende developer nodig hebben. Na de opleiding vond Pieter meteen een project via Elmos. We geloven in het potentieel van onze jonge talenten en geven hen graag de kans om zich optimaal te ontwikkelen.

Professionele projecten en prestaties

Na de Masterclass begint het leertraject van Pieter pas echt. Wij leggen de focus op voortdurende educatie en ondersteuning, wat essentieel is voor een snelle ontwikkeling. “Mijn ervaring na de Masterclass is echt positief”, vertelt Pieter. “Dankzij de steun van Elmos en het contact met collega-consultants, heb ik enorm veel geleerd tijdens verschillende projecten. Zoals HRB. en Skills. Mijn deelname aan ICTechDay, namiddagsessies en keynotes op Techorama - events georganiseerd door Elmos voor consultants - hebben mijn technische vaardigheden en enthousiasme voor mijn werk versterkt.”

Pieter heeft indrukwekkende stappen gezet sinds hij bij Elmos begon. Hij werkte aan diverse projecten zoals het HRB-project, waar hij een planningstool ontwikkelde met React. Hij leert nieuwe technologieën kennen en werkt met internationale collega’s - zoals Hernani, een Portugese .NET-expert. Op het Skills project wordt er met Vue.js en .NET C# gewerkt. Een continue leerschool aan nieuwe technologieën.

Bij SD Worx vindt hij een uitstekend project waar hij samenwerkt met een team van ervaren Belgische senior developers. Dit project bood hem de kans om in een positieve omgeving te werken en verder te groeien in zijn rol​​. Zijn taken omvatten onderhoud en bugfixing, evenals het bijwerken van verouderde AngularJS-versies naar nieuwe Angular-versies. Deze mix van taken en verantwoordelijkheden spreekt hem erg aan. Hiermee blijft hij niet beperkt tot back-end of front-end ontwikkeling, maar vereist het een volledige full-stack benadering.

Groei en ontwikkeling bij Elmos

“Op dit moment ben ik erg tevreden met mijn huidige rol. Ik ben altijd op zoek naar manieren om mezelf te verbeteren en nieuwe vaardigheden aan te leren”, vertelt Pieter. Ik blijf openstaan voor mogelijkheden en ontwikkelingen binnen mijn carrière. Ik overweeg om me te specialiseren in front- of back-end ontwikkeling, maar die beslissing moet ik nog maken. Mijn opties liggen open dat is enorm fijn!”

Bij Elmos vinden we een ondersteunende omgeving belangrijk voor de professionele groei van jong talent zoals Pieter. Door praktijkgerichte trainingen, persoonlijke begeleiding en ervaring aan te bieden in echte projecten, helpen we jonge developers om snel te groeien in hun rol als IT-professional.

Key take-aways

- Training en ondersteuning:

Elmos zorgt voor meer dan alleen basiskennis. We bieden praktische ondersteuning die helpt om geleerde vaardigheden toe te passen in echte projecten en situaties. Dit draagt bij aan een snelle groei en ontwikkeling van vaardigheden.

- Verschillende ontwikkelingsmogelijkheden:

Aan de hand van Pieter zijn ervaring zien we dat projecten bij Elmos divers en uitdagend zijn. Dit helpt developers om een breed scala aan vaardigheden te ontwikkelen, zowel in frontend als backend.

- Voorbereiding voor de werkelijkheid:

Bij Elmos gaat het niet alleen om technische kennis. We bieden ook coaching en ontwikkeling van soft skills, wat belangrijk is in de IT-wereld van vandaag.

- Blijvend leren:

Pieter zijn huidige tevredenheid met zijn werk en zijn openheid voor toekomstige mogelijkheden benadrukken het belang van continu leren en aanpassingsvermogen in de IT-sector.

if(window.strchfSettings === undefined) window.strchfSettings = {};window.strchfSettings.stats = {url: "https://elmos-group.storychief.io/nl/pieter-maakt-carriereswitch-van-leraar-lo-naar-net-developer?id=2114603206&type=1",title: "Pieter maakt carrièreswitch van leraar L.O naar .NET Developer",siteId: "4542",id: "bf5a2b35-435b-4400-a51f-5a0e06834a63"};(function(d, s, id) {var js, sjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) {window.strchf.update(); return;}js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = "https://d37oebn0w9ir6a.cloudfront.net/scripts/v0/strchf.js";js.async = true;sjs.parentNode.insertBefore(js, sjs);}(document, 'script', 'storychief-jssdk'))