Elmos bouwt digitale planningstool voor HRB

Het bouwen van een huis vergt een nauwgezette planning en coördinatie tussen verschillende partijen. HRB, een dynamisch bouwbedrijf gevestigd in Herentals, dat zich specialiseert in de constructie van massief houten woningen met behulp van de CLT-techniek (cross-laminated timber), vond het steeds uitdagender om projecten effectief te plannen naarmate het bedrijf groeide en de bouwprojecten complexer werden. Traditionele methoden zoals een kaartenmuur en Excel-sheets waren niet langer voldoende. Om aan deze uitdaging het hoofd te bieden, zocht HRB de expertise van Elmos voor de ontwikkeling van een schaalbare digitale planningstool.

HRB Logo

Een Agile en Pragmatische Aanpak

In tegenstelling tot de aanpak van een oorspronkelijke aanbieder, die een intensieve en mogelijk belastende analysefase voorstelde, koos Elmos voor een meer flexibele en pragmatische aanpak. Door het toepassen van Agile methodologieën, bestaande uit korte sprints en regelmatige demo-momenten, stelde Elmos een team samen dat bestond uit een analist en drie developers, waaronder een senior developer geleverd door een Portugese partner. De Agile aanpak, gecombineerd met effectieve communicatiekanalen, zorgde voor een efficiënte ontwikkeling van de tool zonder onnodige overhead.

 

Technische Specificaties

De technische oplossing bestond uit een .NET Core applicatie met een React frontend, een SQL Server database, allemaal gehost op Azure. Het team stond voor technische uitdagingen die tijdens een theoretische analyse moeilijk te voorzien zijn. Met input van het ontwikkelingsteam stuurde de analist de ontwerpen bij, wat resulteerde in een robuuste oplossing gebaseerd op volledige specificaties.

 

Gebruiksvriendelijk en Gericht

Het eindproduct is een esthetisch aantrekkelijke digitale planner die onnodige gegevens elimineert. Stakeholders hebben toegang tot informatie die specifiek relevant is voor hen, waardoor aanvullende synchronisatietools of afzonderlijke rapportagetools overbodig worden. De tool is ontworpen om mee te schalen met de groei van het bedrijf, en zorgt voor een duidelijke planning die kan worden gedeeld met leveranciers, partners, architecten en klanten.

 

Ontzorging voor HRB

Gedurende het hele traject hoefde HRB zich geen zorgen te maken over de ontwikkeling van de tool. Elmos en haar dochterbedrijf ITejo namen alle verantwoordelijkheden op zich, zodat HRB zich volledig kon concentreren op hun kernactiviteiten - het bouwen van huizen en appartementen.

 

Conclusie

Met de expertise van Elmos heeft HRB een schaalbare en efficiënte digitale planningstool verkregen die hun vermogen om complexe bouwprojecten te beheren aanzienlijk verbetert. De Agile en pragmatische aanpak van Elmos heeft geresulteerd in een op maat gemaakte oplossing die nauw aansluit op de behoeften van HRB, terwijl de betrokkenheid en belasting voor HRB tijdens het ontwikkelingsproces geminimaliseerd werden.

HRB kan nu met vertrouwen vooruit kijken, wetende dat het bedrijf is uitgerust met een krachtige tool die niet alleen de efficiëntie van de planning verbetert, maar ook de samenwerking tussen verschillende stakeholders optimaliseert. Bovendien heeft de flexibele en responsieve ontwikkelingsaanpak ervoor gezorgd dat de tool zich kan aanpassen aan toekomstige uitdagingen en de voortdurende groei van HRB.

Dit project is een duidelijk voorbeeld van hoe technologie en een innovatieve aanpak de operationele efficiëntie binnen de bouwsector kunnen transformeren, en hoe bedrijven zoals Elmos de expertise en oplossingen bieden die nodig zijn om bedrijven als HRB te helpen bij het navigeren door de complexiteiten van moderne bouwprojecten.