Elmos helpt SD Worx bij ontwikkeling van volledig modulaire payrolltool

Tot voor kort bood SD Worx twee verschillende payrollpakketten aan: één specifiek voor kmo's, en één voor grotere ondernemingen. Als klanten groeiden en andere functionaliteiten wilden, moesten ze van tool wisselen. Bovendien kreeg SD Worx steeds meer vragen van bedrijven die de functionaliteiten van de verschillende payrolltools willen combineren.

Om de klantbeleving te verbeteren, besliste de payrollexpert om zijn KMO Payroll tool volledig modulair te maken. Lees: klanten hoeven niet meer te switchen van payrollpakket en kunnen extra functionaliteiten met een simpele klik aan hun pakket toevoegen. SD Worx nam Elmos onder de arm voor ondersteuning in de ontwikkeling van dit nieuwe BeOne-Programma.

SD Worx Logo

We zijn er zo aan gewend dat alles aanpasbaar en flexibel gecustomiseerd kan worden met enkele muisklikken. Die agility hebben we op alle vlakken proberen te realiseren in BeOne. We zijn als partner heel ver gegaan in de begeleiding van de development teams in de beginperiode van BeOne. Continue bijsturing, overleg, change en volharding zijn de sleutelwoorden geweest om van BeOne een succes te maken!

Marijke Wouters
Sales Manager bij Elmos

Agile

SD Worx en Elmos zijn met een clean sheet gestart, zowel op vlak van architectuur als approach. Hierbij werd gekozen voor een agile methodiek. Klanten kregen dus al snel basisversies van de nieuwe toepassing te zien en konden feedback geven. Elmos leverde de softwarearchitect die al langer aan boord was bij SD Worx en de complexe technische omgeving uitermate goed kende. Hij gebruikte .NET Core, met TDD (test-driven development) en DDD (domain driven design).

Elmos zorgde ook voor de staffing van tien .NET-ontwikkelaars die in ‘squads’ verschillende features bouwden aan de front- en backend. Tot slot kreeg SD Worx een .NET & Angular training op maat, zodat hun interne en externe developers op gelijke voet konden starten.

Pilootklanten

De eerste tests bij Protime, een onderdeel van SD Worx People Solutions, verliepen vlot. Intussen zijn al een vijftiental pilootklanten van SD Worx succesvol overgezet naar BeOne. Bedoeling is het systeem tegen 2023 bij 300 klanten te implementeren. Elmos zal daarbij extra support geven op het vlak van business en change management, zodat ook die bredere uitrol vlekkeloos verloopt.