Thomas Deslagmeulder, Software Tester bij Fluvius

Happy tester's day!

Thomas Deslagmeulder, Tester bij Elmos

Thomas Deslagmeulder werkt via Elmos als software tester bij Fluvius. Een tester is verantwoordelijk voor het testen van de software, websites en/of webapplicaties. Maar wat houdt dat nu precies in? Thomas: “Een tester toetst af of de code die ontwikkelaars bouwen, werkt zoals het hoort. Wanneer er issues zijn dan signaleren wij deze bij de developers en gaan zij er opnieuw mee aan de slag. Wij proberen ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijks bugs tot bij de eindgebruiker geraken om zo een best mogelijke gebruikservaring te garanderen." 

 

Wat maakt de job zo leuk? 

"Je komt vaak in contact met nieuwe applicaties of een nieuwe materie en bovendien is het fijn om naar de markt te gaan met een betrouwbaar product. Zeker wanneer je zelf ook als eindgebruiker aan de slag kan gaan met de app zorgt dit wel voor enige fierheid."

 

Welke skills heeft een tester nodig? 

"Je moet analytisch kunnen meedenken en vooral durven kritisch zijn. Je mag er zeker niet vanuit gaan dat de applicatie geen fouten zal bevatten. Je moet ook best flexibel zijn naarmate releases naderen en het wel eens zeer hectisch kan worden. Tot slot zijn communicatieve skills minstens even belangrijk. Je hebt immers contact met verschillende partijen met elk hun eigen verwachtingen. Maar dat is precies wat de job zo leuk maakt!"

 

Ook werken als tester? Bekijk onze vacatures!